Francia hagymaleves
A hagymákat félbevágjuk, és vékony szeletekre daraboljuk. 3 evőkanál olajon aranybarnára pirítjuk. A pirítás végén köménymagot, sót és borsot adunk hozzá. További fél percig pirítjuk, hozzáöntünk 2 dl bort, 2 percig főzzük, majd felöntjük húslevessel. 15 percig főzzük.
Megsütjük a toastkenyereket, lereszeljük a Leerdammer sajtot.
A levest kisebb tálban vagy tányérban tálaljuk, a tetejére félbevágott toastkenyeret teszünk, és megszórjuk a reszelt sajttal.
Összetevők 4 fő részére
- 6 nagyobb hagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- Köménymag
- Bors
- Só
- 2 dl fehérbor (száraz)
- 1,5 liter húsleves alaplé
- 4 szelet toastkenyér
- 1 Leerdammer® Original sajt cikkely 250g
Termékek: