Pikáns spenótsaláta krutonokkal
Megmossuk, megtisztítjuk a spenótot. A retket megmossuk, szeletekre vágjuk. Megtisztítjuk az újhagymát, ferde szeletekre vágjuk, felszeleteljük a mogyoróhagymát. Összekeverjük az öntet hozzávalóit. A Leerdammer® Lightlife sajtot vékony csíkokra vágjuk, és megszórjuk vele a toastkenyeret. Rövid ideig sütjük, amíg a sajt a grill alatt szét nem oszlik/el nem olvad. A toastkenyeret kis kockákra, krutonokra daraboljuk. A salátát krutonnal megszórva és öntettel megcsepegtetve tálaljuk.
Összetevők 4 fő részére
4 toastkenyérre
- 150 g friss fiatal spenót
- 2 csomó retek
- 2 csomó újhagyma
- 4 mogyoróhagyma
- Az öntethez:
- 2–3 evőkanál lime lé
- 4 evőkanál repceolaj
- 1 teáskanál nem túl csípős mustár
- 1 teáskanál édes mustár
- Só
- Chili paprika
- A krutonokhoz:
- 160 g Leerdammer® Lightlife sajt
- 8 szelet toastkenyér
Termékek: