Sült cukkini
Cukkini-hajók olasz rakománnyal.
- A rizst, a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük.
- A cukkinit megmossuk, megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, és kanállal eltávolítjuk a magházat. A paradicsomot megmossuk és negyedekre vágjuk. A főt sonkát és a Leerdammer® Delacrème sajtot apróra vágjuk.
- Összekeverjük a rizst, paradicsomot, főtt sonkát, a Delacrème sajt felét, 150 g passzírozott paradicsomot és 1 evőkanál paradicsompürét, majd sóval, borssal, cukorral és fűszernövényekkel ízesítjük.
- Megtöltjük a keverékkel a kivájt cukkiniket.
- A Leerdammer® Delacrème sajt másik felét összekeverjük a zsemlemorzsával és vajjal, összemorzsoljuk, a félbevágott cukkiniket pedig tepsibe/sütőformába rakjuk (kb 23 x 32 cm).
- A többi paradicsomot összekeverjük a maradék paradicsompürével, sóval, borssal, cukorral és fűszernövényekkel ízesítjük, ezután körberakjuk vele a „hajókat“.
Összetevők 4 fő részére
- 120 g Leerdammer® Delacrème sajt
- 4 kisebb cukkini
- 120 g rizs
- 200 g koktélparadicsom
- 120 g főtt sonka
- 600 g passzírozott paradicsom (konzerv)
- 2 evőkanál paradicsompüré
- Só, frissen őrölt fekete bors
- Cukor
- Olasz fűszernövények
- 50 g zsemlemorzsa
- 2 evőkanál vaj
Termékek: